tisdag 30 juni 2009

Bilder från kvällen

Nio lass hö

Under dagen har vi stränglagt cirka fem hektar åker. Det gick fint och höet var fantastiskt torrt!

I afton har vi ladat hö, det blev nio lass och det finns nog ytterligare fem att hämta imorgon.

Vi fick hjälp av våra pappor att lada.

Slåttanna

Gräset slås, vänds och torkar i solen. I går grävde S och Rune ut höet uppå lagårsvinn, snart ska höet strängläggas och ikväll börjar vi köra in!

Lata dagar

Vi har haft några varma och lata sommardagar. Familjen ger 10 poäng av 10 möjliga till skugga och fläktande vindar, och vi har snabbt blivit proffs på att hitta det!

lördag 27 juni 2009

Sommarmatematik

Bondefamiljen har det varmt och förkylt. En tredjedel är förkyld, två tredjedelar hoppas på att inte bli det - och hela familjen är varm!

torsdag 25 juni 2009

Strecket

Det har varit en härligt varm sommardag.. en prima dag för att - något försenat - inviga årets säsong för tvätt som får torka utomhus och lukta så där gott som den aldrig gör annars!

Dopad

I söndags döptes Olov, det var soligt, varmt och högtidligt. O knäppte händerna i kyrkan och vi fikade hemma med våra gäster efteråt. O fick många fina presenter - saker att handla för i framtiden, när O blivit vuxen och (så klart) välartad, att spara i, leka med, mätas på och äta på mm. En av grejerna grävde vi ner i jorden så snart gästerna gått!


Midsommarafton

Midsommarafton firades bland annat på Gammlia där Johan och Elin bjöd på sill- och grillunch! Lisa slöt upp, och vi hade en mysig eftermiddag i solen.

söndag 7 juni 2009

Nationaldagen

Nationaldagen firade familjen med att släppa ut djuren för sommaren. Först fåren och sedan Lycka och Lärka, som efter en liten promenad var på plats i hagen. Det gick snabbt och de två damerna var väldigt lugna av sig, Lärka sprang omkring lite med Lars på väg till hagen, men Lycka promenerade mer stillsamt.

Olov var med.. men han sov större delen av tiden.

På kvällen såg vi på tv, lekte med Olov i babygymet och myste! För den som missade när kungen delade ut fanor till tio olika föreningar (vill inte tro att någon valde att se på fotboll framför detta, men man vet ju aldrig) kan vi berätta att fana nummer tre gick till den lottakår som sålt flest ... ja vad det nu var... av alla :)

onsdag 3 juni 2009

Gott och blandat från veckorna som gått

Arbetet med ängen fortsätter, den ska gärdas in så att kossorna kan gå där på efterbete så småningom.

...Lars har harvat, sått och bultat..
Olovs kusin Selma och hennes föräldrar kom förbi och bjöd oss på pizza, väldigt lyxigt och gott!

...Och så har vi varit på dop, Ågrens Emmy döptes i Sävar kyrka och efteråt bjöds det på mat i byastugan!

tisdag 2 juni 2009

Gårdsplanen

På grund av ett litet missöde har vi varit utan internet ett tag, så här kommer en liten uppdatering om vad som hänt familjen senaste tiden. För några helger sedan kom Lars barndomskompis Mikael körandes i en stor hjullastare och hjälpte oss planera till tomten. I samma veva grävde han gropar och planterade syrener åt oss!

Helgen därpå hade vi arbetsläger, våra snälla föräldrar kom och hjälpte oss att så gräsmatta och äng!