torsdag 27 augusti 2009

Ladugårdsgrunden blir till, del 2

Det har grävts och det har bultats, armerats och gjutits ..och nu är den klar, grunden våran. Slät och fin, stor och alldeles, alldeles.. lagårdsaktig!

måndag 24 augusti 2009

fredag 21 augusti 2009

Städning hos hönsen

Igår städade mor bonde hos hönsen. Under tiden satt hönorna ute på sin pinne väl vaktade av tuppen.

torsdag 20 augusti 2009

Ladugårdsgrunden blir till

Tomten där lagårn ska stå har planerats, och en del är redan gjuten. Idag har nya formar satts upp och imorgon blir det till att gjuta igen!

Kräftor, surströmming och abborre

Förra helgen gick i marint tema för familjen bonde. Vi tänkte bortom den storlidska myllan och hamnade på två mysiga kalas! Kräftkalas hos Susannes föräldrar

Surströmming, sill och abborre, båttur och bastubad med Johan och Elin i den fina stugan!

måndag 10 augusti 2009

Vi ladar hö

Den 8 augusti tog vi ner höet från hässjorna, och lastade det i skrindan. För att rymma allt trampade vi det väl, och sedan körde vi bort det från ängen och släppte in Lycka och Lärka för efterbetning.



När vi var färdiga åkte vi iväg på 30-års kalas i stan, och nattsuddade ända till klockan 21.30!

Syltning

Vi har plockat blåbär, men så har vi också fått jordgubbar och hallon, så nu är vi rika på bär och nykokt sylt! Det luktar gott i vårt kök av flera bärsorter.. fast än vi bara plockat en sort själva!

Vi har en bro!

I söndags besökte vi Skägget och hans sambo i deras fina stuga. Där var det lagom varmt, det fanns skugga och fläktande vindar.. och lunch! Där tillbringar vi gärna varma sommardagar!

.. och under tiden vi var där och hade det gott, var Lars pappa Rune och syster Elin hemma hos oss i värmen och fixade bron! Den blev jättefin, väldigt lyxigt, och nu har vi ställt dit bänkarna som det tog oss två veckor (!) att måla, och idag på Larsdagen, fick maken/pappan Lars det här fina mottagandet när han kom hem efter jobbet. Olov och mamman var tuffast i byn för stunden. Sen gick vi in och tog av oss glasögonen och blev vanliga Olov och mamman igen.

tisdag 4 augusti 2009

Fjärilsblandning


Efter lång väntan.. juni och juli månad närmare bestämt, blommar äntligen vår fjärilsblandning. Blå, fina blommor som vi hoppas ska locka till sig sensommarens fjärilar!