måndag 26 oktober 2009

Bondeslöjd och design


Ikväll har det slöjdats, och traktorn har fått ny stolsklädsel.. Årets modell är i ett tätvävt svart bomullstyg med praktiska och chica detaljer i pastellblått.

fredag 23 oktober 2009

Titta det snöar..

Härligt! Idag snöade det mest hela dagen.. sen regnade det lite och töade bort också, men ändå, det är fint med snö!

söndag 18 oktober 2009

Årgångstjära till träpulkan


Idag har vi varit i Yttertavle. Dagens uppgift var att tjära finaste träpulkan som vi tänkt skjutsa Olov i efter tegsnäsarna i vinter. Till ändmålet användes förstås 40-årig dalbränd tjära!

fredag 16 oktober 2009

Hallå hela pressen, radio och tv...

Idag har vi haft finbesök. En journalist och en fotograf, som ville prata med oss och titta på vårt hus. Det skulle man ha oftare, för det var länge sedan vi städat så noga!! Det var väldigt roligt, och väldigt konstigt. Nu väntar vi spänt på resultatet, en tidningsartikel i en tidning nära dig.

Ett halvt år har gått

Lilla O som har hunnit utveckla en massa nya konster på sistone, fyllde ett halvår i måndags. Han kan nu stoltsera med att sitta hyfsat utan stöd, klappa händerna och göra en massa väldigt höga ljud. Trivs dock fortfarande bäst i hoppgungan.

måndag 12 oktober 2009

En sån dag..


I Lördags fick hela familjen ta del av bondefars 30-års present från de goaste av vänner: en överaskningsutflykt! Vi vandrade efter Tavelsjöleden i strålande sol tillsammans med Johan och Elin, som dessutom stod för fika och lunch. Väldigt gott, väldigt lyxigt och väldigt uppskattat! Efteråt svidade vi om hos Elin, och så blev vi bjudna på eftermiddagsfika på café i stan.

söndag 4 oktober 2009

Höstplöjningen är avklarad

I år plöjde vi cirka 2,5 hektar. Det gick jättebra, började plöja tidigt på morgonen, klockan var kring 06.30 och det var -4 grader ute. Solen sken, det var frost i gräset och den nyplöjda jorden ångade.
Nyhet från lagårn: I torsdags åkte vi och hämtade en ny stjärna, gumsen Gulliver. Han kommer från Dalkarså, där han har fått beta på väldigt vackra, artrika hagmarker. Innan vi åkte hem bjöds vi på väldigt gott fika av den trevliga familjen som hade honom.

Promenader

Veckan som gått har varit som gjord för promenader, vi har varit ute varje dag och i fredags fick vi fint sällskap av Camilla och Olovs kusin Selma!

Olov har börjat gilla vagnen mer igen, även i vaket tillstånd.