lördag 30 januari 2010

Klyven

Vi är i klyvköpartagen. I helgen har vi provkört Susannes mormor och morfars vedklyv.

I veckan har vi...

Plogat och skottat... flera gånger samma dag. Och räddat en bil som kört fast.
Haft vackert, men kallt väder.
Geggat. Den som är kladdigast efter middagen vinner.

tisdag 26 januari 2010

sommar sommar sommar

Vi funderar och planerar vad som ska hända i vår trädgård i vår och sommar. Planen är att både blommor och grönsaker ska växa, frågan är bara vad.. och var! Vi läser, skissar och gör listor. Förhoppningsvis ska vi kunna locka hit fler humlor, fjärilar och bin också. Mycket man ska tänka på!

tisdag 19 januari 2010

Det man inte kan använda traktorn till...

Här om veckan blev det till slut av. Vi bestämde oss för att det var dags att flytta hem pianot. Med hjälp av traktor, goda grannar och Rune, så kom det till slut på plats: Rålins.. från Kunglig hovleverantör!!

lördag 9 januari 2010

Vardagslyx i bondehemmet

Det är svårt att tro att det bara är några månader kvar tills kossorna går och betar innanför skihagan!Men innan det är dags för kor på grönbete, passar vi på att mysa och ta vara på vintern! Särskilt när det är så kallt som det varit i veckan: få saker är så mysigt som att värma upp köket lite extra med hjälp av vedspisen.. och få lyxa till det med lunch tillagad på densamma!

måndag 4 januari 2010

Det arbetas i skogen

Området kring ladan börjar mer och mer likna den betesmark vi tänkt att den ska fungera som. Fällda träd kommer att bli till ved, skihagavirke och kanske en och annan stock i lagårn!

fredag 1 januari 2010

Nyårsafton

Vi firade en väldigt lyxig nyårsafton med Johan och Elin. God mat, gott sällskap och många fina aktiviteter. Nyårsdagen har gått i arbetets tecken, bondefar har plogat och plogat.. men inte slutar det snöa för det!

Julen i bilder (del 2)