söndag 28 februari 2010

Mårbacka

I fjol somras fick jag två stora fina pelargoner i present. De har överlevt vintern så här långt och nu är de nyfriserade. Har tagit sticklingar och hoppas hoppas att åtminstone nån del av pelargonerna klarar sig!

torsdag 25 februari 2010

Grattis far/svärfar/farfar 60 år!

Den 12 februari fyllde Olovs kusin 1 år, vi fick gå på kalas, äta fin och god tårta! Födelsedagsbarnet bar omkring på paket och blåste ut ljusen på tårtan med väldig snits.
Imorgon firar vi pappa/svärfar/farfar Rune som fyller 60 år! Vilken bra ålder, och vilken bra dag - vi åker till Piteå och ska bo på hotell och äta födelsedagsmiddag.
Sen passar vi på att fira Olov lite av bara farten, för att han har kommit på att man kan försöka krypa in i - och klättra upp på saker.

tisdag 16 februari 2010

Fettisdag

Vi har tagit det här med fettisdag på största allvar i år, och ätit många semlor... vi tjuvstartade igår, fick en på eftermiddagen idag, och i afton blev det som det ska: brunabönor och fläsk/haluomi och efter det: semla m. varm mjölk (hetvägg).

torsdag 4 februari 2010

Göjemånad

En i familjen får bakläxa för att hon inte läst sin bonde-praktika ordentligt. Då hade hon mest troligt sluppit förkylning och nästäppa. "I denna månad skall man hålla sig warm, på det man kan behålla sin sundhet. Förthy denna månads köld förorsakar mycket ond wätska i menniskan."