lördag 22 januari 2011

Golvläggare

Nu lägger vi golv i bondemors atelje/hobbyrum/pysselhak.. Vi vet inte riktigt vad det ska kallas än, men det blir ett väldigt roligt rum i alla fall, med fint golv!

söndag 9 januari 2011

Heureka!

Det tog ett halvår, men i helgen löste vi problemet med höfördelaren (som retat oss ända sen slåttanna i somras). Vi behövde vara tre för att lösa det: en som höll humöret uppe, en som kläckte idén utan att veta det, och en som kom på att idén faktiskt var en idé, och sedan skiftade tåtarna. Sedan gick snöskottning och sopning så mycket lättare, och det var tur för vi fick vara ute tre gånger för att hålla undan snön!

Gå-bort-koftan på!

På lördagkväll åt vi en väldigt god trerätters middag (en fröjd för både öga och gom) hos Elin!

onsdag 5 januari 2011

Gott nytt år 2001

Tredje gången gillt.. och det här året gick det, den hemmagjorde ballongen flög iväg! Vi firade nyår i vanlig ordning med fästfolket från gammbörninga, och vi hade precis som vanligt väldigt trevligt i deras sällskap! Vi åt och åt, och så hann vi med att spå i tenn och kaffekoppar innan tolvslaget. Sen vaknade bondesonen och vi fick snällt avsluta nyårsfirandet. Vi tillbringade de första fyra timmarna på det nya året med att försöka få honom att somna om.