fredag 24 juli 2009

Vår semester

Vi åkte på semester i fyra dagar, och givetvis var målet att se på andra jordbruk!! Vi åkte en torsdagkväll till Scandic i Skellefteå, och redan till lunch dagen därpå nådde vi vårt mål: Gallejaur. Gallejaur har haft betande djur i cirka trehundra år utan avbrott. Både det, och en kalkrik mark gör att platsen har en väldigt rik flora! Vi blev glatt överraskade när vi kom dit, då det visade sig att byn 2008 blev kulturreservat - naturreservat var det redan sedan förut! De hade också öppnat sommarcafé i en av byggnaderna och fick chansen att prata med två av initiativtagarna. De var väldigt inspirerande. De hamnade dessutom på plussidan rätt snabbt genom att nästan erbjuda jobb, Susanne blev överpeppad av prat om folkminnesforskning, och de av det faktum att vi dessutom har fjällkor och en son på tre månader...! (Gallejaur har bara två fast boende, den yngsta ca. 55 år enligt utsago)
Vi hann även med att bo på camping några mil utanför Piteå två nätter, besöka Gammelstad utanför Luleå där vi såg på alla fina hus, kyrkan och friluftsmuseet Hägnan. Vi lyxade även till det med ett restaurangbesök där vi åt god mat!

Vi hade en kanonsemester, hade nog kunnat stanna borta längre, men väl hemma kändes det väldigt fint att vara just hemma!

1 kommentar:

  1. Hej!
    Blev sugen att åkit nästa sommar Tack för boken

    SvaraRadera